Suche eingeben

Bois Jacques

Lieu de pèlerinage au bois Jacques.
Tijdens de ijzige winter van 1944, tijdens de Slag om de Ardennen, moesten Amerikaanse soldaten het dorp Foy, dat onder de bossen lag en door de Duitsers was ingenomen, innemen. Kom in het hart van de gevechten in de winter van 1944 dankzij een meeslepende applicatie.

Waffenbrüder

Kreuz im Bois Jacques.
© Land of Memory
Spaziergang im Bois Jacques.
© Land of Memory

Der Bois Jacques befindet sich in dem kleinen Dorf Foy, nicht weit von Bastogne entfernt. Man sieht dort noch immer die Spuren der Kämpfe, die hier während der Ardennenoffensive stattfanden. Die Löcher der „Füsiliere“ oder auch „fox holes“ genannt, die Schützengräben wurden von den Männern der „Easy Company“ gegraben. Dies war die Einheit der 101. amerikanischen Luftlandedivision, die den Wald während des kalten Winters 1944 besetzte.

Sinds Spielbergs serie „Band of Brothers“ met de beroemde Tom Hanks, is het Bois Jacques een essentiële plaats geworden van de Slag om de Ardennen. In dit bos vochten de niet minder mythische 101e Airborne parachutisten in schuttersputjes.

Van 19 december 1944 tot 17 januari 1945 werd het dennenbos tussen de dorpen Foy en Bizory, dicht bij de Mardasson, doorkruist door de frontlijn. Deze plaats is een bedevaartsoord geworden waar men de overblijfselen uit het verleden kan observeren, zoals de beroemde schuttersputten, die nu nog zichtbaar zijn.

Om de ervaring nog spannender te maken, wordt de bezoeker ondergedompeld in het hart van de gevechten van Winter ’44 dankzij een gloednieuwe toepassing. Het is heel eenvoudig te gebruiken: alles wat je nodig hebt is je smartphone, één klik en de magie gebeurt… Hier zit je midden in een veldslag en deel je het dagelijkse leven van de G.I.’s van Easy Company. In zes afleveringen leeft u in 360° mee met de personages van Brothers in Arms. Deze augmented reality biedt totale onderdompeling.

Deze applicatie, die bij de toegangsprijs tot het museum is inbegrepen, kan vooraf worden gedownload via Google Play of App Store. Maar je zult naar het museum moeten komen om het verhaal te beleven. De toepassing geolokaliseert u om te ervaren wat er gebeurde op de exacte locatie van de gebeurtenissen!

De Franse youtuber Nota Bene (echte naam Benjamin Brillaud), een geschiedenisspecialist, zal u tijdens uw bezoek begeleiden. Dankzij zijn kennis begeleidt hij u tijdens de hele rondleiding om u te helpen de geschiedenis te begrijpen.

De applicatie is beschikbaar in vier talen: Engels, Frans, Duits en Nederlands.

Praktische Informationen

Adresse
Le Bois Jacques
6600 Bastogne
Land Belgien
Telefon 00 32 (0) 61 26 76 11
Zurück zu allen Orten